16 милиона 5G съвместими телефона са продадени за 8 месеца в Китай

През първите 8 месеца на годината в Китай беше съобщено, че 93 милиона 679 хиляди мобилни телефони с 5G поддръжка са пуснати на вътрешния пазар и тази цифра представлява 46,3% от всички мобилни телефони.

През първите 8 месеца на годината в Китай беше съобщено, че 93 милиона 679 хиляди мобилни телефони с 5G поддръжка са пуснати на вътрешния пазар и тази цифра представлява 46,3% от всички мобилни телефони. Според данните, публикувани вчера от Института за информация и комуникации на Китай, през август са пуснати 16,17 милиона 5G съвместими мобилни телефона, което представлява 60 процента от общите доставки на мобилни телефони. 

Официален представител на Министерството на промишлеността и информацията на Китай обяви, че изграждането на 5G инфраструктура в Китай е ускорено с над 480 хиляди базови станции 5G, изградени в цялата страна в началото на септември, а броят на поддържаните 5G устройства (мобилни телефони, таблети, компютри и т.н.) надхвърля 100 милиона. 

Академик У Хекуан от Китайската инженерна академия заяви, че 5G играе роля в сливането на индустриални технологии и информационни технологии и че 5G може да създаде нови приложения, които са абсолютно невъобразими.

Източник: Международно Китайско Радио (Çin Uluslararası Radyosu)


Hibya Haber Ajansı

Okunma