10 златни правила, които трябва да се имат предвид след естетиката на носа

Ринопластиката позволява да се получи красив, естетически приятен нос.

Ринопластиката позволява да се получи красив, естетически приятен нос. При ринопластиката е много важно пациентът да се довери изцяло на своя лекар и да вземе решение за процедурата, която трябва да се извърши. В носната естетика основният принцип е да се получи желаната форма чрез запазване на основните функции на носа. Ако пациентът се нуждае от него, много други процедури могат да бъдат извършени по време на операция за ринопластика. Професор по отделение за пластична, естетична и реконструктивна хирургия в болница „Мемориал Анталия“. Д-р Корай Кошкунфърат даде информация за това какво трябва да се има предвид при ринопластика.

Не трябва да се прави преди 18-годишна възраст 

Носът е функционален орган и най-голямата му задача е да диша. Функционална естетика на носа- Целта е да се постигне нос, който диша добре, няма затруднения с дишането, изпълнява функциите си и е съвместим и с лицето. Необходимо е да се изчака до 18-годишна възраст, за да завърши развитието на костно-хрущялната структура в носа. При ринопластика пациентът не трябва да бъде доволен от формата на носа. Много е важно той да вземе решение за формата и процедурата, която да се извърши заедно с лекаря си. 

Трябва да се избягва излишна намеса 

Ринопластиката се извършва под обща анестезия и са налични различни методи. Може да се направи отворен или затворен чрез изрязване на средата на носа или чрез изрязване напълно отвътре. Вътре в носа се оформят хрущяли и кости. В днешно време основният принцип е да оформите носа с минимални щети и минимално отстраняване на тъканите. Следователно, метода има за цел да защити функциите и да постигне желаната красива форма.При необходимост костта се счупва и хрущялите се отстраняват, но трябва да се избягва ненужна намеса.

Определя се според лицето, на което ще бъде направено 

При отворената техника се прави малък разрез от двете страни на носните канали в средата на носа и кожата в средата на носа и носната кожа се отстранява напълно. При затворената техника се правят разрези само през ноздрите. Разликата е 2-3 мм рязане. При отворена техника е възможно да се видят носът, хрущялите и костната структура. При ринопластика отворените и затворените методи не са по-добри един от друг, най-подходящата техника трябва да бъде определена според пациента. Структурата на носа е различна при мъжете и жените. Леко повдигнатият нос се предпочита в естетиката на носа при жените. Върхът на носа на мъжете не се повдига, планира се да се оформи под по-прав ъгъл. Процедурите не се променят, предпочита се само форма, подходяща за жени и мъже. 

Няколко действия могат да бъдат извършени едновременно 

Трябва да има известно време между първия преглед и операцията по ринопластика. Пациентът трябва да мисли подробно, да задава въпроси на други срещи и да се доверява на своя лекар. След като лекарят и пациентът се съгласят, операцията трябва да бъде решена. Това изисква поне една седмица. По време на операция за ринопластика, инжектиране на мазнини, процедури на клепачите, уголемяване на устните, уголемяване или намаляване може да се извърши чрез инжектиране на някои импланти или мастна тъкан във върха на брадичката.

Профилът на лицето може да бъде напълно разкрасен 

Когато гледате пациента (профилопасти) от профила, може да се извърши допълнителна операция като премахване на липсващото или премахване на излишъка. Когато пациентът се гледа от профила, ако в носа има подутина, може да бъде отстранена и носът да бъде направен пропорционален на върха на брадичката. Освен това може да се комбинира с операции като интервенции в зоните на бузите, наречени зигома, или дори натъртвания, ако има вдлъбнатини на челото. Това са необходимите процедури за красив силует, когато се гледа от профила. 

Операцията не трябва да се извършва на изгорена кожа 

Пациентът не трябва да използва витамини и билкови продукти, за които не знае какво има в съдържанието, около 2 седмици след операцията. Те, като разредители на кръвта, могат да увеличат кървенето и да влошат зарастването на рани. Не е добре да оставате на слънце прекалено много преди операцията и операцията не трябва да се извършва с изгорена кожа. След операцията не трябва да се използват лекарства и билкови продукти без консултация с лекар. Трябва да се предпазва от слънцето, докато синините и подуването преминат.

Да се има предвид след естетиката на носа:

След 1 седмица, пациентът може да се върне към нормалния живот, достатъчно е да защити носа. 

Прости упражнения като ходене могат да се правят 1 седмица след операцията. 

Колективните игри и спортовете, които изискват усилия, могат да започнат по-късно. 

Трябва да се избягват спортни дейности, които изискват вдигане на тежести. 

Човек може да плува с главата навън, без да се гмурка дълбоко. 

Ако карате велосипед, трябва да бъдете внимателни и предпазливи. 

Избягвайте паркове и зони, където децата играят с топката. 

Трябва да се внимава, ако бебе или дете трябва да се вземат в скута, тъй като това може да причини незабелязан удар. 

Два дни след операцията главата не трябва да се мокри.
Можете да вземете удобен душ след 1 седмица. 

Контролите за 1-ви, 3-ти и 6-и месец и 1-ва година не трябва да се прекъсват.

Източник: Информационна агенция Хибя (Hibya Haber Ajansı)

 

Okunma