Започнаха фаза 2/3 проучвания на терапия с антитела срещу COVID-19

По отношение на лечението с антитела, чиито проучвания са започнати за предотвратяване на хоспитализация поради COVID-19, с изявлението на двете компании, беше обявено, че Фаза 2/3 клинични изпитвания, в които са оценени безопасността и ефикасността на лечението.

По отношение на лечението с антитела, чиито проучвания са започнати за предотвратяване на хоспитализация поради COVID-19, с изявлението на двете компании, беше обявено, че Фаза 2/3 клинични изпитвания, в които са оценени безопасността и ефикасността на лечението. Беше обявено, че ако първите резултати, които трябва да бъдат представени преди края на 2020 г., са положителни, ще бъде възможен ранен достъп до терапия с антитела през първата половина на 2021 г. 

GSK и Vir Biotechnology обявиха, че дозата е приложена на първия пациент като част от проучване Фаза 2/3 за ранно лечение на COVID-19 при пациенти с висок риск от хоспитализация.

Проучването PHASE 2/3, което включва приблизително 1300 пациенти с ранни симптоматични инфекции по целия свят, се провежда, за да се оцени дали единична доза моноклонално антитяло (VIR-7831) ще попречи на хоспитализацията за COVID-19. В проучването, чиято цел е да получи първите резултати преди края на тази година, ако резултатите са успешни, ще бъде възможно да се осъществи достъп до терапия с антитела в началото на първата половина на 2021 година. 

Ръководител на научноизследователската и развойна дейност на GSK Д-р Хал Барън каза: "Моноклоналните антитела срещу вируса SARS-CoV-2 могат да осигурят ефективен и незабавен имунен отговор на COVID-19, без да чакат тялото ни да произвежда свои собствени антитела". Мисля, че това е особено важно при липсата на ефективна ваксина. Това проучване ще оцени способността на VIR-7831 да предотврати прогресирането на хора с тежък риск до тежко заболяване. В бъдещи проучвания ще тестваме и скоростта, с която антитялото може да предотврати инфекция и да намали тежестта на заболяването при високорискови пациенти."

Vir CEO Ph.D. Джордж Скангос каза: „Много е важно както за пациентите, така и за обществото да лекуват пациенти с появата на COVID-19 по начин, който да им попречи да се влошат. Болничните системи по целия свят са се провалили с нови инфекции, които продължават да напрягат ресурсите, които в момента са ограничени. "Това проучване е предназначено да покаже дали VIR-7831 може значително да намали нуждата от хоспитализация при възрастни хора или високорискови лица с хронични заболявания."

Източник: Информационна агенция Хибя (Hibya Haber Ajansı)

Okunma