Избори в Сенат,Грузия, Blue Wave и двупосочен пазарен ефект

Изборите за Сенат в Грузия, на които се състезават 2 републикански и 2 демократични кандидати, все още се провеждат.

Изборите за Сенат в Грузия, на които се състезават 2 републикански и 2 демократични кандидати, все още се провеждат. NBC не обяви никакви резултати, защото надпреварата е толкова близо. Фактът, че демократите са една крачка напред, личи от ценообразуването на Nasdaq. Тъй като теорията за синята вълна се очертава на хоризонта, опасенията, че технологичните компании могат да се сблъскат с по-високи данъци и монополни разследвания, доведоха до продажби.

Ако демократите спечелят изборите, Сенатът ще бъде 50-50 и тъй като вицепрезидентът Камала Харис е естествен член, мнозинството от гласовете ще бъдат демократи. Камарата на представителите вече е в демократите. Всъщност синята вълна ще означава и по-стимулиращи разходи, тъй като демократите ще контролират разходите. Възможно е да има нов и по-голям финансов пакет в новата ера на Байдън, вероятността за това се увеличава. Разбира се, кои фактори ще доминират по отношение на пазарната реакция зависи от тенденцията и възприемането на риска. По същото време днес председателството на Байдън се очаква да бъде официално обявено в Конгреса. Притеснява се, че крилото на Тръмп ще се опита да разшири максимално процеса с възражения и няма да даде на Байдън лесен президентски път, но няма да направи нищо, освен да удължи тази процедура за няколко часа, тъй като всички възражения вече ще бъдат отхвърлени. 

Данните за производството на ISM, които дойдоха вчера, бяха обявени на 60,7, най-високото ниво от август 2018 г. В световен мащаб това затопляне в САЩ изглежда изненадващо, докато Китай е първото и най-бързо връщане към условията на предепидемичен растеж. Трябва обаче да се отбележи, че това затопляне е в преработващата промишленост, като основният ефект от спирането е от страна на сектора на услугите и търсенето. Динамиката на заетостта обикновено се забавя като цяло. Следващият декември нефермерски разплащателни ведомости в петък се очаква да отбележат увеличение от само 73 000.


Hibya Haber Ajansı

Okunma