Посока на пазарите

BIST100 ... Завърши Деня на търговия на рекордно високо ниво ... Глобалните фондови пазари, преодолели мутиралия коронавирусен шок, показват положителна перспектива.

BIST100 ... Завърши Деня на търговия на рекордно високо ниво ... Глобалните фондови пазари, преодолели мутиралия коронавирусен шок, показват положителна перспектива. Индексът BIST100 намери подкрепа от нарастващия апетит за риск и затвори при затваряне за всички времена с 1418 точки. ЕС и Обединеното кралство постигнаха съгласие по проекта за текст в търговското споразумение след Брекзит. Въпреки че решението на Турската Народна Банка /ТНБ/ за лихвения процент се откроява в дневния ред на пазара, може да се очаква, че обемите на транзакциите на чуждестранните пазари ще намалят в навечерието на коледния празник. Увеличаването на лихвения процент от ТНБ в съответствие с очакванията може да подкрепи увеличаването на индекса BIST100 и целта от 1450 точки може да дойде на дневен ред.
 
 
USDTRY ... ТНБ да обяви решение за лихвения процент ... Валутният курс Dollar-TL варираше около 7.60 нива преди днешната среща на ТНБ. ТНБ ще проведе последното заседание на Комитета по паричната политика за тази година. Пазарните очаквания са, че лихвеният процент ще бъде повишен между 100 и 200 базисни точки. След затягащите послания, дадени от президента на ТНБ Наци Агбал в презентацията си миналата седмица, съобщенията в текста на решението за събранието също станаха по-важни.
 
 
EURTRY ... На 9,33 нива ... Изчакващото настроение преобладава в активите на TL преди срещата на ТНБ. Докато еврото печели стойност в световен мащаб, лихвата на евро TL се стреми да се задържи на 9,33.
 
 
EURUSD ... намира подкрепа от оптимизма за Брекзит ... Докато споразумението между ЕС и Обединеното кралство по проекта на текста чрез премахване на трудностите в търговското споразумение след Брекзит отслаби долара в световен мащаб, паритетът на еврото остана над 1.22. Поради навечерието на коледните празници може да се очаква нестабилността на паритета да намалее на външните пазари.
 
 
XAUUSD ... намира подкрепа от отслабването на долара ... След като Европейският съюз и Великобритания постигнаха съгласие по проекта за текст на търговското споразумение след Брекзит, цената на златото се повиши, подкрепена от отслабването на долара. Ако възелът на пакета за фискален стимул в САЩ бъде разгадан, може да се очаква златото да увеличи приходите си. От друга страна, резултатите от изборите за Сенат в Джорджия, САЩ не са окончателни. Решителна победа за демократите тук, заедно със сценария на синята вълна, може да изведе златото на по-високи нива.
 
 
GAUTRY ... Над 460 TL Level ... Gram gold намери подкрепа от увеличението на цената на унция. Доларът се търгува на 461 TL, като обменният курс на TL остава равен преди решението за лихвения процент на ТНБ.
 
 
BRENT ... След като оптимизмът на ваксините може да допълни седмицата като минус за първи път ... Въпреки че отслабването на долара в световен мащаб и данните за акциите от САЩ подкрепят цената на петрола Brent засега, може да завърши седмицата със загуба за първи път след 7 седмици. Членовете на ОПЕК + планират да произвеждат 500 000 барела на ден от януари. Тъй като епидемията от коронавирус продължава да се разпространява, предизвиканите от търсенето опасения оказват натиск върху цените на петрола. Цената на барела на петрола Brent се търгува на 50 долара на фючърсните пазари.
 
 
SP500 ... Индексите показаха смесена перспектива в САЩ ... Президентът на САЩ Доналд Тръмп разкритикува пакета за подкрепа, предложен му след одобрението на конгреса, и наложи вето на отбранителния бюджет, което накара пазарите да променят перспективите. Индексът S & P500 се повиши с 0,07% до 3 690 пункта.


Hibya Haber Ajansı

Okunma