Световна банка: Китай ще нарасне със 7,9% през 2021 г.

В последния доклад, публикуван от Световната банка, беше отбелязано, че икономическата дейност на Китай се нормализира по-бързо от очакваното.

В последния доклад, публикуван от Световната банка, беше отбелязано, че икономическата дейност на Китай се нормализира по-бързо от очакваното. В доклада беше подчертано, че възстановяването зависи от ефективната стратегия за контрол на епидемиите, приложена в Китай, силна политическа подкрепа и солиден износ.
 
В доклада се посочва, че брутният вътрешен продукт на Китай ще нарасне с 2 процента тази година и този растеж ще се увеличи до 7,9 процента през 2021 година. В доклада, в който се посочва, че Китай все още е изправен пред несигурност от външния свят поради вариациите в ситуацията на огнището на Covid-19, се подчертава, че икономическото възстановяване на Китай все още не е затвърдено.
 
Докладът предлага Китай да измести финансовия си фокус от традиционните инфраструктурни инвестиции към зелени инвестиции за повече социални разходи и по-екологичен и по-приобщаващ растеж.

Източник: Китайско Международно Радио /Çin Uluslararası Radyosu/


Hibya Haber Ajansı

Okunma