Американски и европейски фондови пазари

Snowflake, чието IPO се проведе днес, беше една от най-проследяваните акции за деня на американските фондови пазари.

Въпреки че първоначалните цени за публично предлагане бяха 75-85 USD, вторичните пазари започнаха да се търгуват на 245 USD. Фактът, че Buffet ще купува акции от вторичния пазар, също подкрепя възприеманата премия в цената, която е толкова висока. Търгуван в диапазона от 270 USD, акцията отбеляза най-високите 319 USD през деня и затвори при 253.93. Въздействието на технологичната фирма, работеща върху облачно съхранение, не е подобно от страна на Nasdaq. След срещата на Nasdaq FOMC, която започна деня в 11222, индексът затвори на 11050, след като той заяви, че лихвените проценти ще останат същите и развитието ще се наблюдава в зависимост от състоянието на вируса.

Amazon, Microsoft, Facebook, Nvdia загубиха съответно 2,47%, 1,79%, 3,27%, 3,67%. Наред с ниската обемна волатилност, изпитана от Qurate Retail през деня, привлече внимание 163% увеличение. От страна на S&P, тъй като петролните запаси, обявени днес, са по-ниски от очакваното, 4,05% премията на енергийния сектор не беше достатъчна, за да направи положително затваряне. 7 от 10 сектора са имали продажби. Технологиите бяха секторът, който свали индекса надолу с 1.91%, а индексът затвори деня с 0.46% отрицателен. От друга страна, с обявяването на главния изпълнителен директор на General Electric, че той очаква положителен паричен поток през втората половина на годината, акциите на GE, които са се увеличили с 10%, са друг пионер във възхода на индекса. В индекса Dow Jones можем да кажем, че той започна с обем над средното ниво от 3,44% и затвори положително с ръководството на енергийния сектор с 2,89%. Boeing, който допринесе за индекса със затваряне на премия от 2,43%, започна да се увеличава с доклада на Американската авиационна администрация. От друга страна, вчерашната промоция на Apple, която не представи нов продукт в продуктовата група за мобилни телефони, който съставлява по-голямата част от печалбата си, и заяви, че е започнала да възприема модела, основан на членството в модела на печалба, е най-голямото отрицателно движение на индекса със загуба от 3,41% както по отношение на обема, така и по отношение на цената.

В Европа DAX и Euro Stoxx 50 приключиха деня със съответно 0,29% и 0,20% премия, докато индексът FTSE 100 завърши деня с амортизация от 0,44%. Докато промишлените акции допринесоха най-много за покачването с 1,64% в индекса DAX, Deliver Hero (DHER GY) е най-високият намаляващ дял в индекса с 1,61%, въпреки новината за придобиването на LatAm ръка на неговия конкурент Glovo, която беше обявена късно. взеха. Deutsche Bank приключи деня с премия от 2%, докато Bayer загуби 0,63 в стойност. На крилото на FTSE100 почти всички сектори, с изключение на сектора на недвижимите имоти, затвориха деня в отрицателната зона. Llyod Banking и Vodofone се увеличиха съответно с 1,63% и 0,18%, докато BP приключи деня с амортизация от 1,20%. Фактът, че данните за CPI, обявени през деня, са малко по-високи от очакванията, не изглежда да повлияе на пазарите. От друга страна, новината, че новото финансиране на Rolls-Roys може да бъде направено чрез дълг или собствен капитал, може да повлияе на индекса на следващия ден. И накрая, Euro Stoxx 50, от друга страна, успя да се задържи над 50-дневната средна стойност с нарастването на обема въпреки отрицателната площ през деня.

Според данните, публикувани днес в САЩ, продажбите на дребно са нараснали с 0,6% на месец през август, под пазарните очаквания. Основните данни, от друга страна, се увеличиха с 0,7, но все още бяха под очакванията. С началото на икономическата нормализация пазарните очаквания по отношение на данните, които запазиха възходящата си тенденция от май, но забавиха темповете на нарастване, бяха продажбите на дребно да се увеличат с 1%. (Данните от предходния месец бяха ревизирани от 1,2% на 0,9%.) Поради рецидива на болестта в някои градове и новото отваряне на някои градове, данните все още са нездравословни и ще принудят Фед да изчака. Реализацията на обявените запаси от суров петрол на -4 389 млн. Далеч под очакванията може да бъде свързана с покачването на енергийните сектори в индексите. В Европа Великобритания обяви данните си за CPI като 0,1% малко над очакванията. 

Сред икономическите данни, които ще бъдат обявени утре, могат да се следват паричната политика на Централната банка на Япония, индексът на потребителските цени в европейския регион, решенията за лихвените проценти в Обединеното кралство и разрешителните за строителство в САЩ, заявленията за пенсии за безработица, Филаделфийският индекс за производство на ФЕД.

Източник: Бизнес инвестиция (Iş Yatırım)
Информационна агенция Хибя (Hibya Haber Ajansı)

Okunma