Крайно ниво във ваксината, тестовете продължават

Китайската национална група Biotec (CNBG) и Sinovac Biotech Ltd заявиха в събота, че са открили още две страни, които да проведат клиничен тест на късен етап на кандидатите за коронавирусна ваксина.

Китайската национална група Biotec (CNBG) и Sinovac Biotech Ltd заявиха в събота, че са открили още две страни, които да проведат клиничен тест на късен етап на кандидатите за коронавирусна ваксина. Според Ройтерс, Сърбия и Пакистан, докато се съгласяват да участват във Фаза 3 на изпитанията на кандидат-ваксини cnbg'n, Синовац е получил одобрение от Турция и Бангладеш. 

Двете компании потърсиха повече данни от други страни, тъй като новите случаи в Китай намаляха. 

Компанията заяви пред Ройтерс, че Сърбия ще тества две ваксини, разработени от звената на CNBG в Ухан и Пекин, и ще тества кандидата на пакистанското звено в Пекин. 

Вицепрезидентът на CNBG Джан Юнтао заяви, че се очаква фазите 3 на CNBG да обхванат 50 000 души в близо 10 държави. Вече започнаха изпитания в Обединените арабски емирства, Бахрейн, Перу, Мароко, Аржентина и Йордания.

300 МИЛИОНА ДОЗИ ПРОИЗВОДСТВО ЗА ГОДИНА 

Джанг заяви, че чуждите страни са заинтересовани да поръчат общо 500 милиона дози ваксини. 

Джанг каза, че CNBG се очаква да произвежда 300 милиона дози ваксина годишно след надграждане на производствените си техники и работи по план за увеличаване на годишния капацитет до 1 милиард дози. 

Той добави, че компанията скоро ще започне да осигурява ваксинации на китайски персонал, работещ в задгранични посолства и консулства. 

Изпълнителният директор на Sinovac Yin Weidong заяви в неделя пред Ройтерс, кандидатът за ваксина на Sinovac, тестван в Бразилия и Индонезия, каза, че coronavac получава потвърждение от фаза 3 на опитите за Турция и Бангладеш. 

Докато все още е във финалната фаза на опитите, за да докаже, че ваксините са безопасни и ефективни, Китай разреши кандидатите за ваксини от Sinovac и CNBG за спешна употреба за тези от високорисковите групи като медицински работници.

Китайско Международно Радио (Çin Uluslararası Radyosu)
Hibya Haber Ajansı

Okunma