Препоръки за укрепване на имунната система

Напоследък всички търсят начини за укрепване на имунната система. Посочвайки, че кипенето и консумирането на растителни кори като лимон, портокал и бергамот може да са от полза, специалист по вътрешни болести и нефрология проф.

Напоследък всички търсят начини за укрепване на имунната система. Посочвайки, че кипенето и консумирането на растителни кори като лимон, портокал и бергамот може да са от полза, специалист по вътрешни болести и нефрология проф. Д-р Гюлчин Кантарджъ подчерта, че хората, които са в специални групи като тези с хронични заболявания и бременни жени, определено трябва да се консултират с лекарите си, без да консумират тези продукти. 

Университетска болница Йедитепе Специалиста по вътрешни болести и нефрология проф. Д-р Гюлчин Кантарджъ каза, че имунната система трябва да се поддържа силна през цялото време, не само през периода на заболяването, и даде информация за храните, които ще спомогнат за укрепване на устойчивостта на организма.

"КОНСУМИРАЙТЕ ВИТАМИН С И ХРАНИ С ЦИНК" 

Подчертавайки значението на правилното хранене, за да се поддържа имунната система силна, проф. Д-р Гюлчин Кантарджъ каза: „Правилно е да се консумират повече храни със съдържание на витамин С и цинк. Научно доказани са имуностимулиращите ефекти на джинджифила и куркумата, които са богати на витамин С. Виждаме, че джинджифилът и куркумата се консумират чрез смесване с мед сред хората. Важно е да увеличите консумацията на зелен чай. "Зеленият чай е едновременно антиоксидант и добър имунен регулатор." 

Подчертавайки, че корите на растения като лимон, портокал и бергамот трябва да се варят и консумират, Кантарджъ каза: „В кората на растенията има много силни полифеноли. Тези полифеноли влияят неблагоприятно върху дейността на вирусите и предотвратяват проникването на вируса в клетката. Някои от тези билкови кори са кори от лимон, портокал, бергамот. „Ако добавим малко мед към напитката, която ще приготвим, като варим тези кори за няколко минути, ще имате смес, която ще подсили имунната системата.“

"НАЙ-ИЗПОЛЗВАНАТА ХРАНА ЗА УКРЕПВАНЕ НА ИМУННАТА СИСТЕМА" МЕД " 

Посочвайки, че използването на натурален мед е важно и по отношение на имунитета, Кантарджъ каза: „Медът е една от най-често използваните храни за укрепване на имунитета. Важно е в този процес да се използва натурален мед. Също така храни като моркови, чесън, лимон и рукола, които консумираме, са храни, които укрепват имунитета и имат много високи антиоксидантни ефекти. Някои от тези храни имат ефекти, които блокират пътищата за навлизане на вируса, а някои имат пряко въздействие върху вируса. "

„БРЕМЕННИТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ВНИМАТЕЛНИ ПРИ КОНСУМИРАНЕТО НА ДЖИНДЖИФИЛ“ 

Специалистът по вътрешни болести в Университетската болница Йедитепе Кантарджъ заяви, че е необходимо всяка храна да се използва в достатъчно количество: „Важно е колко често и в каква доза ще се използват консумираните храни. Например джинджифил трябва да се консумира, за да се напълни една чаена лъжичка. Също така е важно да консумирате джинджифил с мед или лимон. Но преди всичко това, което има значение, е балансираната и здравословна диета. Няма реалност, че „Нека пия по две супени лъжици куркума на ден, нека не се заразявам“. Тези храни трябва да се консумират на редовни интервали. Тъй като храните и билките могат да имат както отрицателни ефекти, така и положителни ефекти като лекарства. Например, когато джинджифилът се използва във високи дози при бременни жени, това може да причини спонтанен аборт. Поради тази причина не трябва да се забравя, че растителните продукти поддържат и допълват и трябва да се консултирате с лекаря, преди да ги използвате ”.


Hibya Haber Ajansı

Okunma