Обществените услуги в Хонконг ще се нормализират на 15 септември

Говорителят на правителството на Специалния административен район в Хонконг (HKSAR) обяви, че правителствените ведомства ще възобновят напълно нормалните обществени услуги от 15 септември, при условие че се прилагат целенасочени мерки за намаляване на социалните контакти и прилагането на мерки за контрол на инфекциите. 

Говорителят каза: „Епидемията се стабилизира този месец. "Предвид нуждите за функционирането на обществото, правителствените ведомства ще продължат нормалните обществени услуги", каза той. „Някои от услугите могат да бъдат рестартирани по-късно, тъй като отделните офиси и отдели може да се нуждаят от повече време, за да доставят необходимата работна ръка и да доставят доставки, и трябва да отговарят на антиепидемичните разпоредби“, каза говорителят.

За да се намали рискът от инфекция, повечето обществени услуги и дейности бяха преустановени или намалени през януари. Обществените услуги продължиха постепенно с изчезването на огнището около май, но беше спряно отново през юли поради третата вълна от огнища.

Пред най-новата ситуация предоставянето на основни обществени услуги продължи постепенно от 24 август, за да отговори на нуждите на обществеността и предприятията.

Източник: Китайско Международно Радио (Çin Uluslararası Radyosu)
Hibya Haber Ajansı

Okunma