Може дори да не можете да носите чанта

Непрекъснатите, равномерни движения могат да причинят сериозни здравословни проблеми в ръцете, китките и лактите. 

Движенията, извършвани по един и същ начин непрекъснато, могат да причинят сериозни здравословни проблеми в ръцете, китките и лактите. Най-важният от тези проблеми е „Синдромът на карпалния тунел", известен също като „Болест на мишката", както се наблюдава най-вече при компютърните работници. Подчертавайки, че може да станем неспособни да носим дори чанти в резултат на отлагане на лечението на това състояние, което се проявява с болка, сънливост и слабост, специалист по физикална медицина и рехабилитация в болница Romatem Д-р Халил Ибрахим Бекдемир каза: „Проблемът не трябва да се пренебрегва. Решението е физикална терапия след подробен преглед, придружен от специалист. Ако проблемът прогресира, може да се наложи хирургическа намеса. Този дискомфорт, който се наблюдава при онези, които отдавна се занимават с униформени занаяти, се наричаше сред пишещите машини „болест на секретаря“."

"Синдром на карпалния тунел", който възниква при компресията на медианния нерв, който играе важна роля в движението на пръстите и осигурява усещането, влияе негативно върху живота на човека. Този проблем, който се наблюдава при дългосрочните потребители на компютър, тези, които свирят на някои музикални инструменти, тези, които работят с тежки и вибриращи ръчни инструменти, тези, които спортуват като тенис и тенис на маса с много движение на китката, шофьорите и домакините, които са твърде заети с дома и работата на ръка, може да се разглежда като незначителен. Може да се наблюдава и при състояния като диабет, ревматоиден артрит, хипотиреоидизъм, затлъстяване и бременност. Ако обаче симптоми като сънливост, болка и изтръпване не се приемат на сериозно, това може да доведе до по-сериозни проблеми при хората.

Възможно е да има риск от частичен удар 

Специалист по физикална медицина и рехабилитация в болница Romatem Д-р Халил Ибрахим Бекдемир каза: „С влошаване на ситуацията може да имате по-малко сила на сцепление, тъй като мускулите в ръката ви се свиват. Изпитвате повече болка и мускулни крампи. В допълнение, най-важното е, че рискът от частична парализа може да се увеличи, тъй като проблемът прогресира все повече и повече увреждания на зоната. Ето защо е важна ранната диагностика и приемането на проблема сериозно. След прегледа и ЕМГ е важно да се лекува дискомфортът, както и болкоуспокояващи и противовъзпалителни лекарства. Процесът на лечение трябва да започне. Проблемът може да бъде лекуван с приложения за физическа терапия като лазер, облекчаване на болката и укрепване на мускулите текущо лечение, мобилизация, мануална терапия, сухо иглиране и лепене. В същото време упражненията, които увеличават гъвкавостта и мускулната сила, трябва да започнат като част от процеса и да продължат за препоръчаното време. Поддържащи шини за китката също могат да се използват за ограничаване на проблема, причинен от прекомерно и принудително използване на областта на ръката и китката.

Упражнения по време на работа 

Бекдемир продължи думите си по следния начин: „Като първият симптом на това разстройство забелязвате, че пръстите ви изтръпват, когато заспите и през нощта. Това обикновено се дължи на начина, по който държим ръцете си, докато спим. Изтръпването и болката могат да се разглеждат като други симптоми. В последния етап може да се появи изтръпване. В ранните етапи на състоянието, разклащането на ръцете може да ви помогне да се почувствате по-добре. Това обаче може да не доведе до изтръпване след известно време. За да избегнете този проблем, дълго време не правете едни и същи движения на ръцете, правете почивки и правете упражнения за ръце, избягвайте да работите с постоянно сгъната китка, ако използвате компютър, използвайте подложки за мишка и опори за клавиатура, които поддържат китката. "

Източник: Информационна агенция Хибя (Hibya Haber Ajansı)

Okunma